Kabel of geen kabel ? Thats the question !

geplaatst in: Uncategorized | 0

Op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli houden weer een aantal demo dagen.

Er is weer zoveel nieuws te vertellen dat we er wel weer een weekend aan moesten besteden.                Onze Hifi-wereld veranderd momenteel erg snel. Met een aantal zeer mooie ontwikkelingen. Deze keer wilde ik samen kijken naar de mogelijkheden van de bekabelde installatie ten opzichte van de kabel-vrije installatie.

Daarvoor zetten we de relatief nieuwe Dali Calisto 6C met ingebouwde Bluesound BluOs streamer in onze ruimte `de EERSTE KAMER` en inde grote showroom de Accuphase E-270 met de Bluesound Node 2i op de KEF Blade 2.

Twee zéér goed klinkende systemen met elk hun eigen sterke punten.

De Dali set vraagt alleen bij elk van de 3 punten een stopcontact (dus helemaal kabelvrij lukt niet) en maakt zelf een eigen netwerk waarmee de Calisto Hub zich volledig automatisch koppelt aan de beide actieve luidsprekers. De Calisto verbindt zich  via een extreem stabiel digitaal signaal met de beide vloerstaande luidsprekers. Met een latentie van minder dan 25 miliseconde wordt een perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid van b.v. een film verkregen. Alle componenten zijn in eigen fabriek ontwikkeld waardoor ene optimale koppeling van het geheel kon worden verkregen. 

De Accuphase set met de KEF Blade 2 vertegenwoordigd een wereld waar we al sinds mensenheugenis bekend mee zijn. Een installatie gekoppeld aan zijn luidsprekers via een luidspreker kabel. Gebruik makend van de fantastische Accuphase E-270 versterker (hun instapmodel) en de Bluesound Node 2i als streamer laten we horen wat deze oplossing heeft te bieden. Als eerste mooi geluid met een door 2 x 90 watt (echte watts !) aangedreven KEF Blade 2 in de zéér mooi kleur mat blauw geeft de set een stereo beeld met zoveel gemak dat je niet begrijpt dat uit deze twee luidsprekers komt. 

Eigenlijk si er maar een antwoord na al deze woorden: Komen luisteren !!