Slot Oostende Goes.

Slot Oostende Goes. In een van de meest historische gebouwen in Goes, Slot Oostende, een voormalig kasteel in het oude stadscentrum, hebben wij de geluidsinstallatie mogen leveren. 

In deze, op 19 april officieel geopende multi-functionele locatie, is door ons het geluid verzorgd met een Bloomline ‘OmniWave’ luidspreker systeem, aangestuurd door een Yamaha Commercial Installation Solutions (CIS)-based audiosysteem, waardoor de ruimtes voor veel verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt.

Project Echo Audio Slot Oostende
De keuze voor het luidspreker systeem is op het Nederlandse merk Bloomline Acoustics gevallen door de complexe indeling van het gebouw en de vraag/eis om echt op elke plaats in de ruimten het geluid perfect te kunnen ervaren. Met een traditionele luidspreker oplossing zou dit betekenen een grote hoeveelheid luidsprekers te moeten plaatsen om alle hoeken en gaten te vullen, wat zeker teveel geweld zou doen aan het gebouw.  Bloomline ‘Omniwave’ Luidsprekersysteem.Sinds een tijd zijn wij verdeler van het Bloomline luidspreker systeem, “De luidspreker die je niet hoort”, welk al op meerdere plaatsen in het land en daarbuiten met zeer veel succes is gebruikt. Dit systeem bleek de perfecte oplossing op deze plaats. Geheel akoustisch transpant geluid zonder bijvoeging van informatie en volledig geluidstabiel over de gehele ruimte.  Daarnaast zijn ze klein van formaat en in elke kleur te leveren, waardoor ze geheel in de ruimte in te passen zijn. OmniWave is gebaseerd op toegepaste elektroacoustics en natuurlijke auditieve verwerking.  Conventionele stereofonie produceert een discreet fantoomgeluidbeeld dat de luisteraar tot een ‘sweet spot’ pikt.  De virtuele luidspreker van OmniWave biedt geluidsstabiliteit op elke positie van de luisteraar.  OmniWave is een bouwsteen voor Continuous Phantom Imaging, de middelen voor het creëren van een vrij schaalbare ‘sweet room’ zonder beperkte zichtlijnen.  De technologie biedt innovatieve oplossingen op het gebied van Theater Sound, Concert Audio, Installed Sound, Studio Monitoring, Home Theater, HiFi en Musical Instrument. Wat levert de Bloomline Omniwave luidspreker :- Een transparante, stabiele virtuele geluidsbron waar u geheel omheen kunt lopen.- Bouwsteen voor een ruimtelijk geluid zonder enige Sweet Spot- Vecht niet met de akoustiek, maar benut hem.


Yamaha Commercial Installation System. Voor de aansturing hiervan hebben we gekozen voor een installatie van het gerenomeerde merk Yamaha, reeds meer dan 100 jaar in de geluidsverwerkings markt actief en een merk dat wij al jaren in de thuismarkt gebruiken.  Uitgevoerd in ‘Dante’, waardoor de installatie met zo kort mogelijke luidsprekerkabels kan worden uitgevoerd, wat de geluidskwaliteit zeer ten goede komt.

Door het gehele gebouw zijn er 6 locaties gecreëerd, welke allen per ruimte zijn aan te sturen via de muurcontrolers of via de I-pad. Al deze ruimten kunnen seperaat een bron kiezen of in elke indeling samen van een bron gebruik maken. Met een draadloos microfoon syteem kan door het gehele complex gelopen worden met verstaanbaarheid in elke ruimte en  geen wegval van volume of ‘rondzingen’ zoals meestal het geval is.  Daarnaast kan er gelijk muziek gespeeld worden waardoor  een zanger(es) door het gehele gebouw aan een ieder een serenade kan geven. Ook kan er een mobiel geluidset in het gehele gebouw geplaatst worden, welk draadloos met de installatie in verbinding is en daardoor dan ook in elke ruimte weer te geven is.

Echo Audio Terneuzen Slot Oostende
We hebben hier een geluidssyteem gebouwd wat muzikaal verantwoord is, in elke ruimte kan iederen er optimaal van genieten en de medewerkers hebben een systeem wat ze allen gemakkelijk kunnen bedienen en daardoor prettig is om te gebruiken. Zijn er vragen in de toekomst dan kunnen wij deze gemakkelijk integreren in het bestaande systeem.

Heeft u vragen over dit artikel of project van Geluid & Beeld NU gebruik dan het contactformulier: Klik hier.