Piega luidsprekers

geplaatst in: Merken | 0

Piega HifiIn 1989 zag ik de eerste Nederlandse advertentie van Piega in een Hi-fi blad in Nederland. Die importeur BSA verkocht voorheen vierkante logge luidsprekers. In de advertentie zag ik een zeer mooie luidspreker in een David Hamilton-achtige setting. Ik belde Bauke Selemeijer, eigenaar van BSA de importeur van Piega, en zei : “Gaan we nu alleen maar mooie luidsprekers verkopen en is de klank niet meer belangrijk?”

Om een lang verhaal kort te maken. Hij kwam langs met 2 modellen, legde niets uit en zei :

“Probeer maar uit.”

Het merk is nooit meer bij mij weggegaan. Vanaf die tijd kon geluid ook mooi zijn! Al die jaren heeft Piega mij verbaast met high-tech oplossingen in materiaal en units. De behuizing altijd gemaakt uit een stuk Aluminium. Welke techniek ze ook in gebruik namen, het resulteerde altijd in een aanwinst in geluid en bleef ook een aanwinst in de woonkamer. Een zeer hoge WAF ( Wife-Acceptance-Factor ) gecombineerde met een hoge ARF. ( Audio-Reproduction-Factor )

“ PIEGA hat sich auf die Fahnen geschrieben, Schallwandler unter fairen Bedingungen, in allerhöchster Qualität und von ästhetischem Äusseren zu bauen. Diesem Grundsatz sind wir in den vergangenen Jahrzehnten und bis heute treu geblieben, die Philosophie ist kein Papiertiger geworden. Mit Innovationskraft, ausgeklügelter Materialisierung und Mut für Neues bauen wir Lautsprecher, welche die Klang-Reproduktionen noch weiter verbessern.