Blog Peter de Graaf over audio, video, domotica, streaming en spraakverstaanbaarheid.

31/12 /2017: Al weer 30 jaar mijn eigen winkel in geluidsapparatuur.

In 1987 ben ik mijn eigen Hifi-winkel in de Havenstraat in Terneuzen begonnen.

Na een aantal jaren de muziek winkel van Sjiep-Hifi in Terneuzen bemand te hebben bleek het in 1987 tijd te zijn om voor mijzelf te beginnen. Twee jaar daarvoor vond ik de mogelijkheden van Sjiep-Hifi te beperkt om op een optimale manier mijn mede-liefhebbers van goed geluid te voorzien van de gewenste apparatuur.  Dus mijn ontslag genomen en een 2-tal jaar in een totale andere branche mijn kennis gebruikt. Een half jaar na mijn vertrek besloot Sjiep-Hifi de winkel in Terneuzen te sluiten. Een laat compliment ?

Klik hier en lees het hele verhaal


18/12/2017: Service op de ouderwetse manier

Vier Jaar terug kwam ik per toeval via vrienden Peter de Graaf van “Geluid&Beeld Nu!” terug tegen.

Terug, want Peter kende ik al van toen ik mijn luidsprekers bij hem kocht wat alweer dik 2 decennia is geleden.
Uiteraard kwam de passie (welke na 22 jaar bij Peter nog geen spat verminderd is) voor muziek en apparatuur ter sprake. Uit dit gesprek kwam voort dat ik vond dat eea wel aan vervanging toe was bij ons thuis.
Tezamen met “Geluid&Beeld Nu!” hebben wij naar de voor ons ideale oplossing gezocht, op zowel budgettair- als geluidsniveau, en deze gevonden. Het heeft een paar jaar geduurd want bij “Geluid&Beeld Nu!” loop je niet zoals bij de MediaMarkt op een half uur naar buiten met een kabeltje prik prak setje, neen dit vergt geduld en enthousiasme voor muziek.
Geen set-up is te moeilijk, en daar waar nodig mag je zelfs apparatuur lenen en thuis beluisteren of het bij jou past, niks is teveel, monteurs komen alles installeren. Is er later iets wat niet naar je zin is afgesteld dan is dit geen probleem en wordt het voor jou opgelost. Wij zijn ondertussen aardig op weg om de set helemaal naar wens te hebben, een prachtige NAD versterker met multiroom mogelijkheden en kabel upgrade zijn ondertussen gerealiseerd. Akoestische panelen worden besteld en later zullen ook de luidsprekers worden vervangen. Kortom alles is mogelijk, van huiskamer tot horeca, maar als je snel aan een nieuwe set wilt komen is “Geluid en Beeld Nu!” niet het adres voor jou. Zij leveren namelijk maatwerk. Maatwerk betekent passen en meten tot het goed is. In het gejaagde 2017 kan dit misschien een drempel zijn om binnen te stappen bij “Geluid&Beeld Nu!” maar laat je besmetten door Peter en zijn team want zij leveren persoonlijke Service op de ouderwetse manier.

– Geert 


22/09/2017: Slot Oostende Goes.

In een van de meest historische gebouwen in Goes, Slot Oostende, een voormalig kasteel in het oude stadscentrum, hebben wij de geluidsinstallatie mogen leveren.

Project Echo Audio Slot Oostende
In deze, op 19 april officieel geopende multi-functionele locatie, is door ons het geluid verzorgd met een Bloomline ‘OmniWave’ luidspreker systeem, aangestuurd door een Yamaha Commercial Installation Solutions (CIS)-based audiosysteem, waardoor de ruimtes voor veel verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt.
De keuze voor het luidspreker systeem is op het Nederlandse merk Bloomline Acoustics gevallen door de complexe indeling van het gebouw en de vraag/eis om echt op elke plaats in de ruimten het geluid perfect te kunnen ervaren. Met een traditionele luidspreker oplossing zou dit betekenen een grote hoeveelheid luidsprekers te moeten plaatsen om alle hoeken en gaten te vullen, wat zeker teveel geweld zou doen aan het gebouw.

Lees hier het hele artikel over dit project Slot Oostende